13 dec. 2008

Okej. Hela världen har reagerat och antytt att jag varit orättvis i mina bedömningar i bästislistan. Emil ville helst vara på en andraplats, eller helst förstaplats.. Därför tänker jag igenom "vad har emil gjort som gör att han är värd förstaplatsen", men kan inte komma på något direkt... Han förstörde alla fester i två års tid, han förstör alla låtar han kommer åt med sin gitarr, han övade aldrig inför repen med bandet, han fick bra betyg i skolan utan att lyfta ett finger, han ockuperar vår lägenhet tre nätter i veckan och äter upp all vår mat.. Vad har han gjort för att komma upp från 4-platsträsket? Överbevisa mig. Enligt mig är han bra där han är, nere bland "dom andra".

Däremot kan man kolla på vad de på plats 1, 2 resp 3 gjort för att vara där de är.. Anton har väckt mig varenda natt i två veckors tid. En natt lyssnade han på hög musik, en natt skrattade han högt, en natt bråtade han med datorsladdarna. Han spelar dota varje dag som segar ner uppkopplingen så jag inte kan fortsätta med eventuella kriminella handlingar man kan göra på internet.

Min egnaste bästislisa var på en ärofylld andraplats, men.. jag har börjat tvivla.. Hon satte ju faktiskt dit mig på jobbet genom att lägga vuxenlitteratur på skrivbordet, pubeshår i chefens kaffe med en lapp "från dennisjävel", samt kidnappa grannkommunens verksamhetschef och sedan skylla på mig.. Är det så schysst? Nej.. Är det värt en andraplats på bästislistan? kanske..

Min mobil då? Som var på plats tre. Batteriet dör hela tiden och jag hatar honom. Är han värd plats tre? Nej, han är värd en plats i helvetet.

Nej, jag tror jag omsorterar listan.
  1. Emil - för alla andra är snäppet elakare än du.
  2. Samboanton.
  3. Bästislisa, min egnaste bästislisa.
  4. Katten jag inte minns.
Nu blir det officiellt, min amaryllis i fönstret heter från och med denna stund Klara-Bella Thörnqvist.

Jag älskar Sarit Hadad. Hon är liksom så bra. Så väldigt bra. Nästan i klass med Ofra Haza.

Jag har hittat en kurs i hebreiska på internet.. så nu kan jag säga:
Slikha, ata mevin hivrit? och på det svarar man Ken, ani mevin ktzat hivrit
Är på god väg att lära mig flytande hebreiska nu.


Finaste språken-lista
  1. Hebreiska
  2. Ryska
  3. Polska
  4. Holländska
  5. Norska
Så är det.. vet inte om den stämmer men det är ju iaf en lista. Här kommer min innelista:
  1. Idolkevin - För han är sååå himla rätt nu, ah gud alltså, tjipp
  2. Stuprörsjeans med hög midja - aaaah gud för det framhäver baken och man ser lång och slank ut aaah gud asså tjipp
  3. julafton - aaah gud detä r åsåå himla inne att fira jul nu, typ i december aaaah guuud asså tjipp
jag är bara trött

Min mobil är dålig. Den dör jätte snabbt och ofta. Dåligt batteri. Jag ska döda den.

Jag tänkte att jag ska vara uppe hela natten bara för att jag kan. Är inte det bra? Tänkte jag skulle vara med om det som Anton alltid pratar så gott om att vara uppe på nätterna.. Får se om det händer något häpnadsväckande som gör det värt att ha stannat uppe.. Hittills har deti nte hänt något.. Åt en macka nyss.. det var väl det bästa som hänt hittills.

Så är det

Denky Dänk

12 dec. 2008

Jag fick en bok idag. Om Mumin! AV mina handlederskor! Dom är snälla. Sen fick jag choklad. Sen fick jag en amaryllisblomma som ska vattnas lite då och då. kommer jag totalt glömma.. stackars amaryllis.. vet inte vad som väntar henne... Vad ska hon heta? Namnförslag mottages... Min gamla blomma i fönstret heter Beatrice.


Ikväll är det idolfinal dessutom.

Denky Dänk
Jag har börjat få en hemsk dröm om nätterna. En dröm som är den värsta jag någonsin erfarit.

I drömmen är jag en lycklig gosse, men har en tendens att tappa tänder och att tänderna blir sneda och böjs i olika riktningar i munnen. Kan någon säga mig vad detta betyder, tack!


Uppdaterad bästislisa:

Nummer 1: Schosefajn den söta. För att vi ska gifta oss. Och därmed blev det officiellt att ja gska flytta till Karlstad, in i Josefins korridor och leva där resten av livet. Just i hennes korridor.
Det var inte med annat än en tår som jag lämnade sandgärdsgatans portar nu vid middagstid.

Tur att man kommer tillbaka.

Denky Dänk

11 dec. 2008

Bästislista

Här följer en bästislista som jag har som är sann och kommer för alltid vara sann.

  1. På en omutbar förstaplats kommer min samboAnton, för att han blir ledsen annars. Dessutom köpte han hörlurar häromdagen så jag slipper vakna av att han sätter på SCRUBS-avsnitt mitt i natten. Bara det är ju värt en förstaplats kan jag tycka.
  2. Min egnaste bästislisa har halkat ner till en fattig andraplats för att hon lagt en vuxentidning bakom min datorskärm och för att hon knytit fast grannkommunens verksamhetschef under mitt skrivbord. Typiskt bästisklisa. fniss
  3. På en hedrande tredjeplats kommer min mobiltelefon
  4. På fjärdeplats kommer vår allas kalasEmil som är en jävel på gitarr, det bevisade han speciellt igår när han spelade in gitarr på min låt och tog hela 3 timmar 46 minuter och 23,5 sekunder på sig, för att vara exakt. Och det blev ju lite så där halvdant. Bra jobbat Emil!
  5. Här måste jag nog ändå sätta min gamla katt som har varit död sen jag var tre. Jag minns honom inte men jag har honom på kort. Tror han hette något på S.
  6. Min mormor som jag alltid kan åka till när jag vill ha kakor. Vilket brukar bli si så där tre fyra gånger... om dagen..
  7. Den nya glödlampan jag köpte igår hamnar på en braig sjundeplats, snart ikapp mormor, för att den var så lätt att skruva i lampfoten tidigare idag.
  8. På åttonde plats kommer min säng, som är så tacksam och varm när jag som bäst behöver den. Tusind takk! (Nej, sängen är inte dansk, den kommer faktiskt från ikea)
DENKAN

Bästislisa

Nu sitter jag på jobbet och samtalar med den alltid lika goda Lisa, hon är också praktikant och jobbar här. Hon har, liksom jag, praktiserat här hela terminen. Vi liksom känner varandra nu. Min allra egnaste lilla bästislisa.

Okej, tagga ner nu Dennis.


Jag har så sakteligen börjat rensa mitt allt för stökiga skrivbord från diverse prylar och pinaler. Har ingen aning om hur en nästrimmer hamnade i min skrivbordslåda eller hur en vuxentidning ligger gömd bakom dataskärmen. Jag försäkrar mig om att det inte är jag, utan det är bästislisa som försöker sätta dit mig rejält. Jag kan inte heller förstå hur det hamnade en hög med snorkråkor under min musmatta, eller hur grannkommunens verksamhetschef hamnade med ögonbindel och bakbundna händer under mitt skrivbord. Ja, det väcks många frågor i den här tiden. Jag har så sakteligen börjat rensa mitt allt för stökiga skrivbord. Jag paketerar allt litet för väl i mina lådor. Allt ligger med minsta perfekta millimetersmarginal, precis så det ser så där sjukligt ut. Men ack, jag försäkrar - jag är frisk om något - det kan grannkommunens verksamhetschef intyga.. hur han nu hamnade under mitt skrivbord med bakbundna händer och ett äpple i munnen. Det var inte jag.. Det är bästislisa som försöker sätta dit mig. Hon är allt för snäll hon, min allra egnaste lilla bästislisa.

Okej, tagga ner nu Dennis.


Ja, som ni förstår.. det är min näst sista dag på praktiken och jag har litet separationsångest. Sossetanterna tjatar ihärdigt att jag skall medverka vid morgondagens luciatåg. jag vägrar.

Denkan

10 dec. 2008

Numer kan jag stolt skriva upp "låtskapare" i mitt CV. Spelade in en låt hela kvällen och den är typ färdig. Jag är ganska nöjd. Chupp chupp.


Jag vaknade i morse och tittade ut i något som liknar en sydsvensk snöstorm. Marken var nästan täckt av snö och jag suckade djupt. Det såg kallt uit så jag drog på mig långkalsoner och termobyxor och för att gå ut och besegra stormen. När jag öppnar dörren och möter ovädret rör sig inte en gren. Vinden är helt stilla och man hör nästan den första svalan sjunga i söder. Jag tar ett steg utanför det skyddande trapphuset och förbereder ett kaos genom att blunda och kura ihop för att inte frysa ihjäl. Nej, jag skulle ngo dött av värmeslag i så fall. Det var itne ens minusgrader.. Ochdet snöade inte längre - det regnade. Och hela vägen till jobbet var kantad med massa vattensnöblandade pölar som jag givetvis klev i.


Denky Dänk

9 dec. 2008

Nu sitter jag hemma vid datorn och ska skriva på en rapport. Har lagat mat idag. upptäckte fenomenet rostad lök igår och är helt frälst. Hur kan någon människa komma på något så gott? Ätit upp hela burken nu. Mums.



Denky Dänk

Något av vikt

Jag sitter på ett kontor någonstans i Växjö och snyter mig. Jag snyter mig för att det är vinter, för att det är kallt, för att det är mörkt, för att jag klär mig för dåligt. Jag tänkte "nog kan det väl iomöjligt vara så kallt idag?" och drog på mig min sommarjacka. Tju fick jag och nu sitter jag och snyter mig. Vilken tur att det finns en anledning till att dricka extra mycket chokladmjölk.

Socialarbetarna är på lunch nu, korridoren ligger öde igen, men jag hör inget gnäggande denna gång. Kanske tur det.

Jag glömde tända ett ljus idag. Så jag tänder det i mrogon istället. Eller dagen efter det. Vi får väl se helt enkelt.

Min telefon blinkar, det betyder att någon sökt mig. Ska kolla telesvar sen. Ska prata med min goda handlederska först om en sak som är av vikt och därmed viktig!

Sen ska jag hem och laga mat tror jag. Undra just vad man ska hitta på en så fantastisk dag som denna.

Jag vette fan varför jag sitter här och skriver, men jag gör det ändå, även fast jag inte har nåt viktigt att säga.
Okej okej, jag erkänner. jag är egentligen Fru Pepparkaka. Busted. Jag har härmed klivit ut ur pepparkakshuset i mitt sanna jag. En medelålders pepparkaka som är lagom bränd på sina ställen och vars glasyr börjat smula sönder. En helt vanlig med ack så god pepparkaka.
Smaka någon?

Jag har haft en dag i lugnets tecken. Jag och Samboanton åkte och storhandlade för dryga stora pengen på stoa marknaden. Jag tappade bort min bil för 5e gången den här veckan. Jag börjar bli trött på stora parkeingar och gör allt för att undvika dem. Tyvärr lyckas jag inte så där jättebra eftersom jag skulle tappa bort bilen som den så stod här ute vid gatan. Jävla bilar och parkeringar. Jag ska köpa en as-stor snorgul bil så den syns på flera mils avstånd. Så stor och gul så man får huvudvärk av den, så stor och gul ska den vara. Nu vet ni.


Denky Dänk

8 dec. 2008

Det här är Anton. Han är den jag varit mest arg på. Han är min bror. Han är väl snäll innerst inne. Men oftast är han dum mot katter. Han gillar yogurt.


Denky Dänk
Det här är Julia. hon gör alt man inte får göra. och hon gör gärna om det.


Denky Dänk
Det här är Lina, min äldre syster. Hon och jag är ganska lika. hon är blond, blåögd och ganska konstig. Hon ser ut som jag fast med långt hår. Och vi ser båda ut som kusin Jenny. Känns märkligt att veta tat jag är lik två tjejer. Jippi. Lina hari nget jobb, inte jag heller. Där är vi också lika.

Denky Dänk
Det här är en i familjen Jonsson. Han heter Marcus och är min bror. Han älskar tv-spel och fotboll. Det gör inte jag. Marcus är bra på allting. Det är inte jag. Marcus har massa pengar. Det har inte jag. Detta är Marcus - det är inte jag.

Denky Dänk

Denky


Grejen är att jag har upptäckt paint.

Helst inga mjuka paket

Det är måndag den 8:e december 2008. En dag att minnas? Nej, inte direkt. Inte än i varje fall. Jag kan inte säga en sak som är värd att minnas med den här dagen än så länge. Kanske att jag åter igen sov litet för länge, men det hör mer till vanligheten än ovanligheten nu för tiden.


Jag har tänt ett ljus idag

bara

för att det är 8e december

I morgon är det 9e december och 15 dagar kvar till julafton.

Uppdatering av julklappslista 2008
  • Jag vill ha träskor av päls och en rymdraket
  • Gröna små monster och helst inga mjuka paket (märk rimmet, idag är min dag)
  • En kurs i KBT-terapi
  • En vän som inte är arg som ett bi (åter igen rim, fyndigt)
  • En låtskaparkurs som känns motiverande
  • en mobil som skriver text kursiverande (okej, nu börjar rimmen bli kassa)
  • Nalle Puh böcker
  • Sist men inte minst önskar jag en god jul åt alla (okej, klyshigt)

Vad är det med mjuka paket som gör att man avskyr dem? För det första önskar man sig aldrig mjuka paket - men får dem ändå. För det andra hatar man dem bara man ser dem och hatar dem ännu mer när man öppnar dem och ens besvikelse blir så tydlig att man liksom inte kan dölja den. Man lyfter upp den spygrönfula tröjan med en falsk entusiasm och håller den framför sig och märker att den är två storlekar för liten, tittar mormor i ögonen, pressar fram den största krokodiltår i mannaminne och utbrister "åh, precis vad jag önskade mig, tack!". Man upptäcker att det låter tillgjort, omfamnar tröjan med hela sin barm och himlar med ögonen mot mormor som sitter och ser helt lycklig ut. Sedan fortsätter man under resterande kvällen poängtera för mormor hur glad man är för att man fick sin favoritspygrönfula tröja, och frågar "huuuur i hela världen hon visste att det var just en sån och den storleken jag ville ha" - bara för försäkra sig om att hon inte tar illa upp för att jag hatar hennes mjuka paket. Hon propsar på att ge mig kvitto så jag kan byta till åtminstone en annan storlek utifall att den skulle vara för stor. "neeeej du lilla mormor, den är inte för stor.. den är alldeles... perfekt! åh vad underbar den är.. och så grön! du har en otrolig smak för stil du, mormor". Mormor försvarar sig generat med att hon nog visst alltid varit intresserad av kläder och poängterar att hon fick beröm i skolan för sitt färgsinne. Så går man och kastar in den i brasan när ingen ser.
Vad är det med mjuka paket som gör att man avskyr dem?


Denky Dänk

7 dec. 2008

Från Tasjkent till Sydney

Jag ligger här i min säng (madrass på golvet) och funderar på livets stora. Visste ni att huvudstaden i Uzbekistan heter Tasjkent? Det visste jag, det är sånt jag ligger och funderar på ibland, varför en stad är huvudstad och inte en annan. Är det tillfällighet eller finns det någon slags mening med det? Varför är inte Samarkand huvudstaden istället, som har ett bättre strategiskt läge än just Tasjkent?
Och varför är Stockholm huvudstad? Eller Canberra? Sydney borde få vara huvudstad med sitt operahus. Sydney är ju liksom en symbol för Australien och borde få stoltsera med titeln "huvudstad".

Och varför pratar man vissa språk i vissa länder och varför går landsgränserna där de går? I europa har det mycket med religion att göra, men i Asien eller sydamerika då?

jaja nåväl skitsamma.

Det är andra i advent nu, det är najs. Riktigt najs. Snart jul, jul jul. Jag kan erkänna en sak, jag har aldrig sett på julkalendern på typ.. 10 år.. Är jag inte svensk på ritkigt bara för det?

Så är det. nu ska jag kasta mig handlös under täcket och sova i min ensamhet.
Godnatt från denna sidan jorden.

Denky Dänk