15 juli 2008

Nörd

Okej, efter jag publicerade mitt senaste inlägg blev det ramaskrik världen över. Jo, det är sant. Det var ett ytterst kontroversiellt inlägg. "Påstår du att köks-göra't som att servera kaffe och dylikt bara är kvinnojobb, va?" blev rubrik på sveriges alla tidningar. Mitt svar var "kvinnor gifter sig i vitt.. all köksinredning är också vit.. någon koppling?".

Igår påpekade min goda vän Märy något som ja tydligen är bra på; schlagger. Hur pinsamt det än är så har hon väl rätt. Det är något jag är bra på. När jag skriver detta inlägg är jag halvvägs under jorden - jag gräver ner mig.
Jag själv hade aldrig lagt definitionen "bra på schlager" i min egen mun. Jag hade 'hellre' valt "Nörd på schlager"... Eller helst inte nämnt det alls.

14 juli 2008

Pussy

Jag lovade er en uppföljning på vad jag är bra på. Nu så här 3 dagars betänketid senare har jag inte kommit fram till någonting. Möjligvis att servera kaffe på ålderdomshemmet där jag jobbar - men inte ens det kan jag väl med stolthet i rösten säga att jag är något vidare bra på. Med darrande hand ska jag försöka servera en pensionär som med lika darrande-parkingson-hand håller i sin kopp. Jag håller i kannan med bådahänderna och grimagerar av koncentration. Jag tippar lite lätt på kannan samtidigt som en svettdroppe rinner ner för min panna och kittlar mig på nästippen. Innan kaffet hunnit komma ut ur kannan måste jag sätta ner den för att ta en servett och torka min panna.
Jag ler mot pensionären och skrattar till lite nervöst - otåligheten i hans blick är märkbar, men han håller tacksamt fram sin kopp i luften, framför min näsa.
Jag tar tag i kannan igen, med båda händerna. jag hör klockan ticka och känner allas blickar emot mig. Nu gäller det, nu eller aldrig.
"man eller pussy, man eller pussy", ekade i mitt huvud. Jag tippar lätt på kannan och kaffet börjar sippra ut - det kommer mer och mer, snababre och snabbare. Jag skrattar till, segeraktigt. "haha!", jag ser mig svettigt omkring för att mottaga alla applåder. Jag skrattar högt och ler stort med hela ansiktet.
Jag störs av att någon harklar sig - Mr Parkinsson.
Jag tittar på honom och ser att jag fortfarande häller kaffe - hela kannan är tom och allt kaffe ligger på golvet.

Jag vart en pussy till slut, eller en man som beter sig som en pussy.