9 jan. 2009

Altt sedan jag slet ner persiennen i morse har jag gladeligen gått och städat hela lägenheten med solen inskinandes genom fönstret. Jag lever fortfarande kvar i energin hon efterlämnade sig strax innan hon försvann bortom horisonten. Symningen har så sakta börjat lägga sig och jag blickar ut över det rum som en gång var en efterlevnad av sovjetfallet (kan tyckas), och just nu är allt taget som ur en tvättmedelsreklam, där jag är huvudpersonen (dvs kvinnan som går och maniskt putsar allting tills det tvångsmässigt skiner)

Jag pular på låten, den kan bli fin. Ritkgit fin.

Denky Dänk
Jag vaknade upp nyvilad och.. FRISK! jävlar i att! Solen sken dessutom in genom den neddragna persiennen och bländade mig i ansiktet. (Jag gick och slet ner hela persiennen av ren aggression).

Idag behöver jag städa, men kommer jag göra det? NJA, skulle inte tro det va!



Denky Dänk

8 jan. 2009

Klockan är halv fyra.. på natten! Och jag... är... SNAAART klar med min analys!!!




SNART SNART SNART!!!

Denky Dänk
Nu är klockan 2 och jag sitter på google istället för att skriva analysen. Nu har jag 10 timmar på mig att göra klart den. Jag kan berätta för er att man aldrig ska gogla när man är sjuk. ALDRIG ALDRIG ALDRIG! Just nu sitter jag och har fått besked från allehanda internetläkare (förmodligen en datagrej som skickar ut random svar) att jag har leukemi, hjärnhinneinflammation, hjärntumör, prostatacancer (?), aids samt en brusten blindtarm.. Den här sjukdomen är bevisligen mycket värre än jag befarat..

Om detta är slutet, så vänder jag mig om och springer för mitt liv.
Här sitter jag i ett toalt mörker och famlar i mina tankar. En analys borde vara skriven för flera veckor sedan och jag jag själv skulle nog behöva en och annan analys av diverse slag också.

I morgon är den klar. Definitivt (det måste den ju om jag ska få betyg :P)

Sen bär det av till Kosta outlet på fredag.. Om inte samboanton ballar ur - för då ballar emil också ut. Och då blir det inte av alls.

Tråkigt i så fall.



Denky Dänk

7 jan. 2009

Nu är klockan över 14.. och mitt förra inlägg skrev jag... halv tio... och på den här tiden har jag hunnit skriva...... INGENTING på min analys!!
Jessica ville itne skriva den heller.. så varför måste jag göra det?

Denky Dänk
Jag ser vad som händer, fast inte dom förstår
Nu finns änteligen känn en doft av kärleken att beskåda på facebook igen, efter en tids frånvaro.

Idag är en dag då jag måse ta tag i den fucking analysen. Har kanske.. si så där 4 sidor att skriva idag. Blir så jävla roligt. Sitter redan och skrattar högt åt hur kul det kommer bli. Imorgon ska den bli klar... Rent statistist har jag skrivr 10 sidor på.. 4 veckor.. vilket blir.. 2,5 sidor i veckan.. Alltså skulle jag få ha två veckor till på den för att det skulle bli klart. Eller? Ska fråga lärarBarzoo om han går med p ådet..

Och nu är jag en dag närmre våren och sommaren.
Och en dag närmre min födelsedag.



Denky Dänk

6 jan. 2009

jag sitter på min 90-madrass på golvet i pyjamas omslingrad ett tjockt täcke och en ikea-filt. Trots det fryser jag en smula. Trots det är jag sjuk. Trots det är jag lycklig. Och varför jag är lycklig? jo, det ska jag tala om för er.. jag tittar på vänner. Det är nånstans i säsong 4 - 5 då monica och chandler ska flytta ihop. Fun fun.

På söndag ska jag och en kalssis fredrik bila upp till östersund. Önska mig lycka till. Det är halt. Kommer hem onsdag och då ska jag njuuuuta i ett par dagar.

Idag gjorde jag en nej-sak igen.. Min kropp ropade efter ostbågar och jag sa nej. Jag är inte bra på det här med yesman grejen...


Denky Dänk

Tjorven

jag har tittat på tjorven idag på morgonen och upptäckte hur mycket jag hatar alla karaktärer. Melker tycker man om.. Men tjorven är ju så empatilös och jävla jobbig så JAG TROR JAG SMÄLLER AV. och Stina ska man itne ens prata om. Och Pelle är ju helt blåst i huvudet och Malin gör nog världshistoriens sämsta skådespelarinsats.

Men ändå tycker man om det. är det för att det är genuint supertråkigt och tillhör ens barndom? Eller är det för att det kanske är bra?

Jag vet inte, tror det beror på att det är genuint supertråkigt. Astrid Lindgren är överskattad till tusen.

Denky Dänk
Jag har återupptäckt Sarit Hadad för tredje gången. hur kan nån vara så bra som hon?




Denky Dänk
Min andra dag då jag blev utmanad av YESMAN-guden. Han frågade om jag ville följa med mina vänner ut och partaja. "på en måndag?" frågade jag, "ja" svarade han kort och ekande. "När jag har feber?" frågade jag misstroende, "ja" - svaret ekade igen. "när jag är så trött som jag är nu och lever på alvedon och riskerar att dö av både leverskador, febern, tröttheten och förfrysningen sen jag var ute med tvätten?" en stunds tystnad efterföljdes av ett ekande "jaaa".

Jag avr tyst ett tag för att seriöst överväga alternativet. Till slut svarade jag, i sann YESMAN-anda- "nej".

Jag kommer straffas i resten av mitt liv.

Denky Dänk

5 jan. 2009

2008

Året då allting hände?

Jag hittade en lista på saker som jag planerade att göra under 2008. Tänkte se om jag ens gjort något av det.

Det enda, och jag menar verkligen enda, målet för 2008 var att åka utomlands. För att citera mig själv:
2008:
Åka utomlands

Ja, hur långt kom jag på min resa? Inte särskilt långt. Till Skåne möjligtvis. Nej men faktum är att jag var i Jessheim ett par dagar, vilket ligger i Norge,, men det räknar jag knappt. Och jag sla inte flytta fram målet, för då kommer det aldrig ske. Så jag ska inte ha några mål med i år.

2008:
Året började med att jag vaknade upp under ett biljardbord i ett hus i Klavreström, uppsvälld som en jävla ballong i ansiktet. Det visar sig att jag, klyfthuvud, hade gosat med en katt kvällen innan och jag låg därmed för döden hela natten. Som tur var klarade jag mig med nöd och näppe och har sedan den kvällen varit överkänslig mot att ens tänka på djur.

Efter detta for jag upp till Östersund igen och klarade av 4 kurser med betygen C och B. Vilket är tillfredsställande med marginal. (Tack jag vet). Vi välkomnade de nya socionomerna med pompa och ståt och anordnade en välkomstsittning för dem under temat kändis. Jag själv figurerade som James Bond och mina 10 vänner var bondbrudar. Josefin klädde ut sig till Britney Spears, men det var hon itne ensam om - så hon vart lite sur. Men jag tycker än idag att josefin klädde sig mer i det en den andra.

Det var också den våren jag letade efter en praktikplats som en galning och då jag upplevde minus 30 grader för första gången i mitt liv. Det var också våren då skidskytte VM anordnades och jag, josse, carro, camilla drog ner till Marité som senare visade sig vara en gayclub.

I februari anordnade jag en 20årsfest då det kom mycket folk. Det var uppskattat och efter det älskar jag att göra fester. Kanske jag ska bli nästa Bindefeldt? Nå jo, kanske jo.

Det var våren jag åkte skridskor som en galning på sjön och då jag inte kunde sluta promenera på dagarna och åka skidor de få timmar när solen var uppe. Det var våren jag åkte till funäsdalen med Ebba och Gustav och lärde mig åka slalom första gången och har sedan dess längtat tillbaka till fjället och de vita vidderna (dock inte kylan). Fick träningsvärk så jag var sängliggandes en vecka.

Det var våren då otaliga timmar spenderades hemma hos Caisa över en mugg blåbärste och oändligt filosoferande kring livet.

Våren då jag bytte till Telia abonnemang på mobilen. Ett val jag aldrig ångrat.

Det var också på våren jag upptäckte att trots at tdet var minusgrader så kunde man sitta i solen i bara t-shirt och bli svettig och brun.

Det var våren i ostoppbart festande, liveband och o'learys till förbannelse. Våren då jag och Caisa stod på scenen och dansade inför en full publik, för att sedan tappa bort varande i folkhavet.

Det var året då jag upptäckte att jag saknar Växjö mer än något annat. Och bestämde mig för att stanna här. For evah.

Det var våren jag träffade Karro och Märy. Mina bästisar.

Det var våren jag anordnade en valborgsfest. Då jag cyklade till Brunflo i regnet. Då jag uppskattade sommaren frammarsch mer än nånsin. Våren då jag blev besviken på eurovision song contest. Eller på sveriges cp-attityd til ldet.

Det var sommaren då vi firade midsommar i Helgevärma. Sommaren då jag kunde åka till Värnamo över en dag. Det var min sista sommar på äldreboendet. Det var sommaren Desiree, Kalle och Sandra hälsade på i Tidaholm och vi vandrade i kyrkor - oförglömligt hur tråkigt det än låter.

Det var hösten jag köpte en sodastreamer, hösten jag åkte till Jessheim, hösten jag flyttade in hos Anton, påpbörjade min praktik, uppträdde på trivselkväll, hösten då mina tankar var någon annanstans än här och nu, hösten jag bestämde mig för att åka till Wien och sen ta tillbaka det. Det var hösten jag träffade Sveg.

Det var vintern då vi spenderade många kvällar med ost och kex hemma hos desiree. Det var vintern jag lärde mig att stanna. Det var vintern jag köpte en kaera till mig själv.

Det var året då allting stod stilla.



Planer för 2009:
Kommai n på Växjö universitet,
Ansöka om överflyttning,
Bo kvar,
Trivas,
Leva,

Denky Dänk
Nu har min feber lagt sig efter en ohälsosamt hög kur av Alvedon. Nu känner man sig bara så där äckligt klibbigt svettig som man gör när man har feber..

Jag ska hålla er uppdaterade om mitt hälsotillstånd framöver, men nu är jag inte i närheten av döden längre. Som tur är.


Denky Dänk

Drömmar

Jag har haft riktigt spännande drömmar inatt. jag drömde bland annat att SamboAnton marinerade människohuvuden och stillsamt hävda att det är en delikatess i Åsedatrakten. Jag själv tyckte att det smakade ritkgit bra, så vi gav oss uy på rövartåg för att hitta den människan som smakade bäst. Vet ni vem det var som smakade bäst? min allra egnaste BästisLisa.
(Ta det som en komplimang)

Sen drömde jag att prinsessan Viktoria var fången i en bur i min hall och ropade efter alla superhjältar som finns, men ingen hjälpte henne.


Förövrigt smsade hon mig nu, min egnaste lilla BästisLisa. Jag må verka hysterisk, men jag skyller på febern.

Dänky
Min första dag som hela världens YES MAN började med att jag insjuknade och ligger nu med dödligt hög feber och det enda jag gör är att knapra Alvedon till förbannelse. Om jag dör i natt vill jag bara hinna erkänna att JA, jag tog det där halva glasspaketet från kylen förra veckan ,anton. Hoppas du kan förlåta mig

Jag läser i en bok om sekter. Min plan är att jag ska starta en egen liten sekt och undvika alla andras misstag som nämns i boken OCH på så sätt bli världens härskare. Lite som Sauron, fast god och jag framställer inte konstgjorda monster ur lera.

Jag har också börjat planera en stor förbannatjävla lyckad 21-årsfest. Som ska ta Växjö och världen med storm. Jag ska döpa den till Gudrun, fast Gudrun 2 då. Förmodligen får ni en fin liten inbjudan på fejset. Om ni inte hör nåt så är festen inställd eller så är ni helt enkelt inte bjudna. Jag väger lite mellan att ha en jättebamsig ferre, eller bara en lättsam tillställning med mina allra närmaste - Anton och min egnaste lilla bästisLisa. - Min syster kommer långväga från Stockholm för att hälsa på mig på min födelsedag. Jag blir liksom glad.

Jag har blivit bjuden att ha en pianokonsert i självaste Ugglehult. Kan bli det första och kanske största jag nånsin gör.


God natt - nu ska jag ge mig för ännu en sömn dröm.
Denky Dänk