24 jan. 2009

Havah nagilah

Klockan är 8 och det är lördag. Det borde vara olagligt och ytterst straffbart att ens råka vaka så här tidigt på en helg. Nåväl, jag lyckas väl sysselsätta mig ändå. Städa och dona och trixa och fixa. Finns alltid saker att hitta på. Som nu till exempel lyssnar jag på musik. Och inte vilken musik som helst, utan Havah Nagilah. Min nya favoritlåt. Här kommer den bästa delen av låten i textform, för att jag inte har något annat att göra (förutom städ och don och trix och fix)

Uru, uru achim
Uru achim b'lev same'ach

Och eftersom jag är så jävla proffsig så jag självlär mig hebreiska (ibland får man skryta, även i sverige) så kan jag faktiskt förstå den textbiten.

Bröder, bröder, vakna
Bröder vakna med glädje i hjärtat

Okej, inget vidare djur text det inte, men who cares. Låten är käck iaf.

Denky Dänk

20 jan. 2009

Jag är sjuk.. ingen Nalle Puh för mig.. har andra böcker att läsa.. Av allvarligare karaktär.. Religionssociologi heter de.. Okej.

Denky Dänk

Första dagen

jag känner mgi som ett litet barn som kommit hem från första skoldagen nånsin. Idag pratade jag med en i klassen för första gången. Jag känner mig som en ny student, helt oviss om hur jag orienterar mig på det nya universitetet och känner inte en kotte.

Personen jag pratade var min bordsgranne. Efter 1 timmes tystnad kommenterade han något om föreläsningen... Jag som inte var beredd på detta blev livrädd och satte den nyss svalda klunken med Loka i halsen så jag började hosta och blev gråtfärdig. När jag hostat klart frågade jag vad han sa och han upprepade sig. "skönt att lektionen bara är en timma till, jag är van vid 4-timmars pass"... jaha? Vad svarar man på det.. Jag skrattade lite nervöst, fick ut ett "mmm" till svar och nickade mot honom.. Tystnaden lade sig ochvi satt och nickade mot varandra och fick fram "mmm" igen, innan jag tog min loka, öppnade eftertänksamt korken och förde flaskan mot munnen.. Lyfte botten och vattnet rann in i min mun - tillsammans med massa luft - som jag sväljer och det låter så där konstigt som när man alltid sväljer för mkt luft.... Jag ställer ner flaskan, låtsas att ingen hört - trots att kjag vet att alla hört - tittar på bordskamraten, nickar lite och får fram ett "mmm".. Sen var första rasten i den nya klassen avklarad och jag kommer nog aldrig mer gå dit.

Mr.D

19 jan. 2009

Ny vecka

Idag är det måndag och början på en ny vecka. Jag tänkte inviga denna vecka med en fika hos Desiree innan min nya kurs börjar. Ska läsa religionsbeteendevetenskap. Den låter intressant, får se om jag är lika övertygad när jag kommer tillbaka ikväll. Massa dyra böcker att köpa. Heja.

Igår spelades det sällskapsspel, jag ska aldrig mer spela brainstorm, för jag förlorar bara. Ska försöka hitta nya finans, det är roligt.

Jag ska börja läsa i Nalle Puh igen. Han är klok och god.

18 jan. 2009

Så där. jag gick in på analysen - suddade lite här och var. Sparade. Skickade iväg.
Nu har vapenvilan rotts i hamn. Måtte den bli långvarig, jiha.

Och jag har ännui inte börjat med analysen.
Och så bra gick det att återvända till verkigheten. Fastnade på att kolla sistaminutenresor - vilket övergick till att kolla på icke-sistaminutenresor - vilken nästan slutadei en dyr historia. Vilket slutade i att jag nästan beställde en resa till Israel för... 7500 kr för en vecka. PEW. Tur att man inte har pengarna, annars hade man ju nästan bokat.

Men vore ju faktiskt kul.


Denky Dänk
Äntligen har jag förstått att datumen för varje inlägg står ÖVER varje inlägg. Trodde det var datumet under inlägget som gällde för inlägget över. Men så vart det icke. Tänk vad jag retat upp mig på det där. Ja gudars.

Åter till verkligheten, ciao.

Denky Dänk
Ja, och för att göra det hela än mer politiskt och provocerande slänger jag här in staten Israels flagga samt ett stycke ur den Israeliska självständighetsförklaringen från 14 maj 1948:

Det är det judiska folkets naturliga rättighet att vara som alla världens folk som bestämmer över sitt eget öde i sin egen suveräna nationalstat.





Så där. Hoppas jag inte får fängelse för det här nu - jag vill ju bara provocera som så många andra gör.

SHEMA ISRAEL

Ja, nog lyckades jag undvika feber denna gång genom att vara förutseende och tänka förebyggande, jo jo. Istället sitter jag och uppsvullen i hals näsa och hela huvudet och är snorig. Men, bara jag slipper febern.

Vaknade kanske litet för sent idag. Ville skriva på min analys, BUT SINCE I WOKE UP THIS LATE så kan jag lika gärna skjuta på det lite till.. Det är ju liksom inte ens kul att skriva den skiten. Ska göra en kurs i hebreiska istället.

Kriget i Gaza var på väg att få ett slut, Israel utlyste en efterlängtad vapenvila och lovade att lämna Gaza inom en vecka. Men detta gillade inte Palestina som ställe orimligt höga krav för vapenvilan och började provocerat skjuta raketer mot Israel. Och här rullas det på igen. Om palestina spelat sina kort rätt hade man kunnat köpa deras spel och de hade funnti en del sympati, men nu tycker jag att de mer är på den patetiska sidan och uttrycker ett enormt mindervärdeskomplex. Är man en islamistisk terroriststat, vars grundsyfte är att utplåna Israel, kan man inte förvänta sig att Israel bara öppnar gränsen och släppa in folket i sitt eget land. Det betyder ju döden för Israel. Man behöver inte vara gammal för att se logiken i det.

Okej, nu blev det politik. Jag vill inte ha en politisk blogg, men eftersom jag snuddade vid ämnet lite tidigare i veckan så tänkte jag att just den här veckan kan väl vara ett undantag. Och eftersom det är söndag idag så kunde jag väl fläska på rejält.


Mr. D