22 nov. 2008

En helt vanlig studentlördag

Efter att jag suttit på busscentralen en stund begav jag mig för att köpa pizza,
Mitt minne av pizzorna från Östersund var att de var goda. Men nej. De var inte alls så goda. Smakade piss och röv. Kebaben smakar saltgurka och degen smakar plast. Mitt bland allt detta ligget det tomater som smakar banan och ost som smakar tuttifrutti - nej tacka vet jag Excelle i Växjö - där pizzorna är goda.

jag vankade hem med pizzan till en allt för bakfull kompis. Jag öppnade dörren och mörkret slog mot mig likt ett knytnävslag i magen. Jag stänger dörren efter mig och det luktar unket, solen strimmar in emellan en trasig persienn, det jag kan urskilja i dunklet är massa tomma glas på köksbordet samt en och annan vinflaska. jag hör lite ljud komma inifrån sovrummet och min nyfikenhet söker sig dit, dörren står på glänt och jag kikar in. Där ligger hon, min kompis, bakfullare än bakfullast och stönar i smärtor. Jag tänder lampan och hon reagerar likt en vampyr som träffas av solljus. (alla vet väl att vampyrer dör av solljus), hon skriker det mest väsande whiskey-ljud jag hört och häver sig ur sängen för att springa på toa och kräkas. Jag ursäktar mig och jag möts av en blick som kunde döda.
"va fan kom du för, dennisjävel?"

Jag fick äta min pizza i trapphuset och spendera resten av dagen i ett trapphus någonstans i Östersund.

Uppdatering sockerkaka

För er som är mer intresserade av mitt sockerkaksbakande än mitt liv kan jag meddela att antalet dödsbakade sockerkakor nu överskrider antalet 12.

MTV

Nu ligger jag i en säng någonstans i Östersund, vart vet jag inte, det jag vet är att det är förbannat kallt ute och att jag är täppt i näsan. (säng = provisorisk madrass på ett något för hårt trägolv) Jag ligger och gluttar på MTV, kanske värdlens sämsta TV-kanal? Iaf ytligaste. Sweet 16 visas, en latinoamerikan blir arg för att han inte får en ny Range Rover i födelsedagspresent. Han vill ha en stor fest med en stor scen, pyroteknik samt bowlingbanor. Herregud, och här sitter jag med den enda erfarenheten av egna kalas är grilla lite korv, dela ut ballonger och gå en tipspromenad. (det givna inslaget på mina kalas fram till 18 års ålder, de sista åren var det bara mamma, mormor, pappa och jag som gick den där tipspromenaden)

Idag blir det en dag i sann studentanda. Först ligga här tills jag blir utslängd, sen äta fetingpizza, sen hem till klasskompis och göra sådant studenter alltid gör. (studera?)

Lev väl, så hörs vi nästa gång.

Inneboende

Jag och min sambo har fått en inneboende. En liten kines vid namn Chan-Xin. Han är så praktisk den där Chan-Xin. Han är liten och behändig. När vi inte behöver honom stoppar vi honom i byrålådan. Han brukar kalla mig för "mästare". Han är min alldeles egna kines.

21 nov. 2008

On the run

Vienna, here I come.

En kall helg


Ja, det blir en helg i kylans tecken. I går efter praktiken satte jag mig på ett tåg i riktning norrut, och i morse kom jag fram i frostiga och snöiga Östersund. Om jag klagat på att Växjö är kallt så tar jag absolut tillbaka alla de anklagelserna - Växjö är tropiskt i jämförelse med Östersund.

Det mest positiva med att åka upp detta veckoslut är att jag missar musikkursen. Den är piss, faktiskt.

Jag försökte sova så gott det gick i sovkupén inatt. Jag hamnade i en kupé med två snarkande gubbar
(som dessutom lyckades snarka i "otakt" så snarkningarna avlöste varandra vilket resulterade i en enda lång insnarkning), och en förkyld dam i 50+-åldern. Damen ligger och nyser och snyter sig samtidigt som männen snarkar (och mitt i oljudet - där ligger jag.) (Bilden ovan föreställer det jag såg när jag kollade ut ur kupéfönstret igår natt)

Östersund har inte förändrat sig sedan jag åkte, mer än att dom satt upp en varning för halka-skylt på ett ställe den aldrig stått på förut.

En till positiv sak att åka upp är att jag slipper laga mat - att jag kan och får leva på snabbmat en hel helg - är inte det varje ungkarls dröm?

Jag försökte få Anton till att vi tillsammans skulle baka bullar härom dagen.. "aaaanton, kan inte vi, du och jag, tillsammans, baka bullar?"
anton: "bög"

där var den diskussionen avslutad.