28 nov. 2008

Jag måste bara klargöra en sak;
jag är helt normal och sticker inte ut från mängden. jag har en villa volvo och hund (metafor för inneboende, renault och kompissambo), jag pluggar som alla andra och lever mitt liv utan synd.. Precis som alla andra. Jag är helt normal.

Denky Dänk

27 nov. 2008

Fånga fjärilar i en håv

Om jag kunde fånga alla fjärilar inom mig i en kartong hade jag gjort det, och gett till dig.

Denky Dänk

Gratis arbete

Idag sa min chef "eftersom du är praktikant här och arbetar gratis så får du allt kontormaterial du behöver gratis", nej men vad bra! tänkte jag och gick iväg för att piffa upp mitt kontor.. Jag hämtade pennor och block, en häftapparat, en kaffemugg och chefens familjefoto och ställde på mitt skrivbord.

Denky dänk

26 nov. 2008

Jahapp, då vart jag i Jönköping idag. Bytte bil med papsen och Mäggi fungerar bättre än aldrig förr. Som en ny bil, som en ko på grönbete.

Jag fick ingen parkering på A6, tydligen var det fler som tänkte som jag. blir till att shoppa i morgon på matrasten instead.

I morgon ska jag till pissmusikkursen.

Denky Dänk

25 nov. 2008

Hunkar i all ära

Idag renoveras det på Avdelningen för Barn & Familj, d.v.s. min praktikplats.. Det går 4 vältränade unga hunkar fram och tillbaka i korridorerna, ovanligt många onödiga vändor.. Detta medför att de 34 kvinnorna som är stationerade här har förlagt all sin arbetstid just på kontoret. Och de arbetar mer än gärna med kontorsdörren öppen så de ka nspana ut på dessa vältränade hunkar med bar överkropp. Några har gått så långt att de står och "kallpratar" med varandra i korridoren, vilket aldrig tidigare hänt. Kvinnorna som förut sett på varandra som rivaler har finally hittat något som håller dem togeather. (hur fan stavas togeather, together, togather, togutter) Någon har till och med möblerat om i sina kontor så datorn står så de lätt kan spana över skärmen ut p åde arbetande testosteronbomberna.

Själv sitter jag i mitt hörn, full av avundsjuka och vill inget hellre än att sparka dem allihop i skrevet.

-
Denky Dänk

Till en annan plats

Idag bär det av till Jönköping, lé metropol in the near of Vättern, the second biggest lake in sweden, så att säga. Ja gska dit för att byta tillbaka till min bil, den som pappa haft hemma på reparation. Dyrt expensive teuer dorogo, säg vad ni vill. En man kan inte vara utan sin bil (och ja, jag är en man.. en manlig som fan man) Jag är inget utan min lilla Maggie (ja, bilen har ett namn, okej?)

Jag ska nog stanna till på A6 center för att shoppa upp alla CSNpengar. Kommer bli galet crazy kul. Jag köpte maskeradkläder till jul-festen hos elaine idag. Jag och Anton kommer äga alla, bara så ni vet. You are chanceless.

Det kommer bli en bra vecka, det kommer det.
-
Denky Dänk

24 nov. 2008

Team work

Jag har nog haft den värsta natten i mitt liv, den var så hemsk att den inte ens går att beskriva för då skulle ni alla tycka så himlans synd om mig. Jag sov i en jätte trång och full tågkupé som var ömsom för kall ömsom för varm. Dörren ut gick itne stänga helt och vår vagn var den som var närmast loket, så det bråtade och dunkade hela natten. Sen att jag var i en kupé med folk som skulle på i Sundsvall mitt i natten och av i Stockholm, Norrköping och Linköping så jag blev väckt varje timma behöver vi inte nämna.

Nu har jag och min sambo tvättid. Vi är vuxna ibland. Idag har vi till exempel lagat mat ihop. Han skalade potatisen medan jag hällde i dem i grytan. Bra team work där.

När vi gick ner i tvättstugan mötte vi en granne där. Jag fick panik och flydde fältet in i tvättstugan och stängde dörren efter mig och sjönk gråtandes ner på golvet. "hjälp, vi är upptäckta" tänkte jag där jag skakade av rädsla för att behöva hälsa på grannen varje gång framöver. Anton, cool som han är, tog det med en klackspark och hejade glatt tillbaka och småpratade ltie kyligt. Han är så modig, den där Anton.
-
Denky Dänk

23 nov. 2008

Önskelista Julen 2008
  • Fred i Kongo
  • Att Asta på ålderdomshemmet blir kvitt sin ledvärk
  • Miljöbilar blir obligatoriskt i Sverige
  • Dollarstore ska öppna i Växjö
  • En ny smak på Ramlösa
  • Att kläder blir rena av sig självt
  • Mass plastbestick och papperstallrikar så man slipper diska
  • Att bostadsbristen i Sverige ska lösa sig
  • Att kungen blir 100 år


- Hayiti b'gan eden

is och snö

Nej dra mig baklänges!
Jag förstår verkligen inte. Varför är is så överjävliga mot mig jämt? Jag gick ner för en inte alls brant sluttning och plötsligt satt jag bara ner och hade en jävulsk värk i den andra skinkan. Det är ett mirakel att jag har överlevt denna helg.

Jag ska nog anstränga mig för att skriva en önskelista.

Nånstans i Ösd

Nu sitter jag i en tom datasal någonstans i Östersund och stirrar in i en allt för överexponerad dataskärm. På skärmen framför mig spelas mitt liv i revy - alla onda saker jag åstakommit varvas av allt det goda. Jag konstaterar att jag nog ändå skött mig ganska bra i mitt liv. Förutom den gången då jag spolade ner en klasskompis vante i skoltoaletten så det svämmade över i hela toaletten och orsakade avlopsstopp (och bajsinferno) i hela samhället.

Ibland sitter man här, någonstans i Östersund, och funderar kring livet. Ibland sitter man någon annanstasns och funderar på livet. Det är det som är så fantastiskt, för man kan tänka hela tiden. Vore helt förfärligt annars.

Nu lämnar jag snart Östersund, det har varit en trevlig helg.

- Hayiti b'gan eden

A day among the days

En morgon som vilken som helst. Vaknade upp kanske något för sent på en soffa någonstans i Östersund - en väldigt skön soffa. Fönstret stod fortfarande öppen från gårdagen och kylan hade fyllt upp hela rummet, vilket gjorde det än skönare att dröja sig kvar under täcket. Frukosten bestod av glass och lite kvarvarande julmust.

Snart ska jag kämpa mig upp ur soffan och ställa mig i duschen, sen ska jag gå och fika med lite vänner. Efter det ska jag åka till Växjö - hem. Blir bra.

Jag ser på tv2 nu. En bild på Britney Spears när hon flippar mot papparazzis. Hon är skallig och inte särskilt fräsch.
Idag gick jag ner för Reveljgränd här i Östersund och funderade kring livet. Plötsligt känns det som jag tappar fästet helt - vilket jag gjorde. Under mig har en isbana tonat fram och gruset som brukar ligga som en skyddande barriär mellan fotgängaren och marken var så gott som borta. Jag känner hur fötterna glider åt var sitt håll och jag försöker med hela kroppen och dess olika kroppsställningar upprätthålla min lodrätta position. Men icke. Isen vinner även denna gång och jag faller handfallen på marken med en svullen röv samt en och en annan vrickad kroppsdel.

Come and fly away with me, to new destinations - beyond the blue horizon

Tre bra låtar med Ofra Haza just nu

  1. Galbi
  2. Eshal
  3. Yerushalayim Shel Zahav