5 dec. 2008

Vi närmar oss

Ja, som jag skrev tidigare, och som kanske inte gått någon förbi, är det den 5:e december idag redan. Tiden flyger förbi av bara farten och julen kommer framdundrandes med stormsteg. Vad vi alla inte vet är att det är nu som det blir korv till middag.

Idag är en dag av mångt och mycket. Elaine fyller 20 - och jag kan inget annat än att gratulera. I morgon vankas det maskerad av högsta klass i ett palats någonstans i Kosta. Elaine är vida känd för sina storslagna alkoholfyllda galakvällar. Kommer bli en bejublande afton. Igår vart jag till affären för att köpa lite krimskrams att komplettera min fräna outfit med. Kommer nog bli en ganska lyckad outfit, enligt mitt eget tycke. Någon måste regera världen, så varför inte jag?

Jag blickar ut över en innergård med några få lövlösa träd, vars grenar leker tafatt med vinden. I fönstren lyser adventsljusstakarna upp vintermörkret och några få julstjärnor väntar ivrigt på att bli tända och fy lysa upp även deras rum. Ett barn springer ut från en port iklädd mössa och väntar. Springer ut till lekparken som står centralt på innergården och kastar sig på en gunga för att genast ta fart och sväva upp i det blå. Det snöar sakteligen och ett par andra barn kommer in på innergården och tittar upp mot den nu vita himmelen och försöker fånga de små snöflingorna på sin tunga. De skrattar åt varandra och tar varandras händer. Sakta växer små vingar ut från deras ryggar och de tittar nyfiket på varandra och ler - de utstrålar glädje där de står och beskådar varandras nya vingar. Barnet på gungan har fått riktigt hög fart och kastar sig ut i luften. Dess vingar vecklas ut och barnet flyger upp mot himlen. De två andra barnen står och tittar och pekar och skrattar. De ser på varandra och ler när deras vingar växt färdigt. Så flyger de upp mot den kritvita himmelen, hand i hand, just när den sista julstjärnan tänds.
Det är advent, tillika väntans tider.
Jag har en lösning på alla problem.


Denky Dänk
Nu står jul vid snöig port.

Idag blir en dag. Det är nämligen fredag och femte december. Det innebär att det är en dag.
Jag har försovit mig lite. Det är inte så kul alltid. Men nåväl, jag överlever. Det är segt med morgonar (mognar, mornar morgonanar)

Denky Dänk

4 dec. 2008

Idag har jag gjort mycket. Väldigt mycket.
Har varit en underbart fantastisk dag.

Jobbet - hem och skriva på en låt - åka till Caroline - hem - sova

Detta känns bra. Som fan.


Denky

3 dec. 2008

En riktig story

Det cirkulerar bilder på mig på internet. Vad ni än hör och ser så är det fel, här kommer den riktiga storyn bakom bilderna (som är manipulerade).
Jag sitter lugnt och fridfullt på toaletten på jobbet och utför mina behov. Jag torkar mig därbak som man alltid gör. Jag tar upp papperet för att titta på om det är "smuts" på. Just i det ögonblicket rycks dörren upp och där trängs flertalet socialsekreterare och tar kort på mig. De skrattar hysteriskt under hela attacken och slår snabbt som attan igen dörren efter sig. Jag lämnas förvånad i ett dunkel av ovisshet och känner hur mina kinder generat blossas upp när det går upp för mig at tdet såg ut som jag gjorde något helt annat än oskyldigt bajsande. Jag sitter där och blottar mig för hela arbetskåren och snart hela världen.
och detta är sanningen. Det enda behovet som tillfredsställdes där var bajset. Lovar. Efter detta har jag mötts av fnitter i sosse-korridoren. jag förstår det som att dom utförde någon slags "utrota praktikanten från jordens yta så långsamt som möljlit"-aktion som hämns för mitt tidigare inlägg. De tog kopplingen mellan sossetanter och hästar och djur väldigt personligt.


"Det cirkulerar bilder på mig på internet. Vad ni än hör och ser så är det fel, här är den riktiga storyn."
Men positivt ändå, för snart är jag det jag alltid drömt om att vara - känd.

Denky Dänk

Hästen och grisen

Idag är det liksom igår december. Fast idag är det onsdag istället för tisdag och den 3e istället för den 2e. Jag har ändock ännu inte ansträngt mig för att följa julkalendern. Jag tappade lusten när jag köpte en chokladkalender den sista november och öppnade alla luckor för att komma åt chokladen samma kväll. Därmed försvann också allting som har med väntans tider och julkänsla att göra. Det slog mig då att man har någonting som man byggerer upp en slags väntan inför, men det tar slut så fort - så varför dra ut på lidandet när man kan äta upp hela asken på en gång? Lite så tänker jag, hur tänker du?

Idag tände jag tre ljus för att det är den tredje december. Blir jobbigt på nyårsafton och tända 31 ljus. Kommer nog sluta med den här idén i morgon, för jag har inte fyra ljus. Oturligt nog.

På lördag är den där maskeraden i
metropolen Kosta. Jag och Anton har ett tema ihop som vi kommer leva oss in i
fullt ut (okej inte ända fullt ut, men i den mån det går). Detta blir allt som
allt min tredje maskerad i livet. Känns lite pirrigt och förväntansfullt så
där.


Jag sitter vid mitt skrivbord på jobbet. Det är lunchrast och korridorens är övergiven och ett slags lugn som bara återfinns i tjernobyl har infallit. Någonstans ifrån kan man höra ett par socialsekreterare skratta till. Det gnäggas och grymtas - så där på ett typiskt socialsekreterarvis. Jag kikar nyfiket ut i korridoren för att försöka få mig en uppfattning om vilka det är som ger ifrån sig sådana djuriska läten. Och sant som det är sagt: i korridoren stod en gris och en häst. Jag går fram till hästen och smeker den över svanken. Jag blundar och tar ett djupt andetag. Jag minns den där dagen i min barndom, den dagen då jag red på min systers häst och ramlade av - sedan dess har jag varit rädd för hästar. Jag öppnar ögonen och ser hästen framför mig. Den är svart och inte alls särskilt stor, precis som min systers gamla häst. Är det möjligt? Har min systers häst Ior kommit för att be om förlåtelse? Jag tittar honom djupt in i ögonen och det blänker liksom till. "ja, ior" viskar jag "jag förlåter dig". Våra läppar närmar sig varandra och precis när vi ska kyssas suckar hästen ut och läpparna fladdrar så jag får degel i hela ansiktet. Andedräkten kväver mig långsamt och jag blir liggandes medvetslös på golvet. Vad grisen gjorde där vet jag inte - men han var inte till någon hjälp.

Väl mött,

Denky Dänk

--------------------------------------
Uppdatering av önskelista julen 2008 (ytterligare rött för att återskapa julkänsla)
  • Att alla sjukdomar som är elaka försvinner från jorden (inklusive förkylning och influensa)
  • Att min mormor stickar raggsockor till mig, en livsförbrukning
  • En till kopp chokladmjölk, drack nyss upp min 3e för dagen
  • Postitslappar, flr det är kul att klibba ihop allihop i olika figurer
  • En biljett till frihet

2 dec. 2008

Frälsning från ovan

Tänka sig, det snöade här nyss - givetvis när jag var ute och gick. Som sedermera övergick till snöblaskregnpiss - givetvis när jag fortfarande var ute och gick. Säger det mer om livet än det säger om Växjö, eller tvärtom? Eller säger det mest om sverige eller om the global warming? Eller är det bara en dålig dag? Jag vet inte, jag vet bara att jag är.

Tänk att något så gott kan göra så ont, så ont i själen.

Jag har kommit en bit i min bibel - boken om Nalle Puh. Nalle Puh är verkligen genommysig och snäll mot allting. Jag vill vara Nalle Puh, tyvärr får jag väl för alltid nöja mig med att vara Piglet (nasse). En rosa liten späd gris som är mer rädd för allting än någonting. Han är jättegulligt ritad i boken, så nog är jag nöjd med att vara grisen.

Nu är det bara en vecka kvar på praktiken, typ. Sedan kastad jag ut i ovisshet. Måste skriva en analys på fem veckor. Kommer ha panik x tusen och kanske x tusen igen. Kommer bli pissejobbigt och tråkigt. Ska analysera en tjej utifrån genusperspektiv och rollteorin - kan det bli mer tråkigt och överjävligt?

Nu är klockan över nio och jag är tröttare än döden själv. Jag är honom följsam.

Jag smuttade precis på Antons glögg, den var typ.. söt och äcklig.. Tacka vet jag äkta svensk julmust. Mumsfillibabba. Med en mycket god hjärtepepparkaka till. Oh mama. Mums. (texten är röd bara för att skapa en slags julkänsla på det hela) Vi, jag och Anton, lyssnar på Sofia Källgrens julskiva - en gudagåva sänd från ovan. Himmel vad andlig jag känner mig idag.

Läste också att Lili och Sussie ska göra comeback i melodifestivalen... say what? Två klimakterietanter som itne kan sjunga ska upp och ställa sig på scen bara för att deras pengar börjar ta slut, eller är det 50årskris? Nej ja gvet inte. Jag vet bara att Måns och Agnes kommer äga melodifestivalen.


I morgon är det onsdag och efter onsdag kommer lycka
Jag blev född i juletid, är jag guds son då?

Denky Dänk

Ursäkta, men va?

Nu har jag fått upprörda påringningar av arbetskamrater som vill få bort mig från arbetet för de är rädda att jag ska elda upp hela sandgärdsgatan till grunden.. Riktigt så menade jag inte..
"Är du emo, Dennis?"
"Nej inte ritkgit?"
"vi tolkar ditt tidigare inlägg som att du har en inre ångest och en dödslängtan"
"nej?"

Jag ville bara visa på vad som kan hända om man lämnar ett ljus utan uppsyn. Så det så..

Igår biffade jag mig, så jag har träningvärk som fan. As mycket, verkligen. Typ, the next generation of hulken.

Hjälpes, det brinner i knutarna

jag sitter på min praktik. Har tänt ett ljus för att celebrera att december är kommen. Idag är det den 2:a december redan. desember gows sow kuick änd it terrifajs me. Snart är det jul också. Och efter jul kommer nyår. Låtom oss ringa in det nya året tillsammans. Må guds änglar sända ner guds välsignelse över oss alla på den dagen jesus föddes och typ efteråt också.

Nyår blir nog hemma hos major Rosén alternativt hemma hos röva-Emil. Helst hos röva-Emil enligt min åsikt men NÅVÄL VEM KAN DESAJDA?

Ljuset ryker för fullt, råkade lägga några anteckningsblock och ett par träpennor och en halmbock på det. Så kan det gå.

Lågan liksom växer sig större, och här sitter jag vid mitt skrivbord och skriver på en utredning, medan lågar växer sig större. Strax är hela rummet övertänt och här sitter jag och skriver på en utredning. Jag tar krampaktigt tag i chefens familjefoto och tänker att sista dagen är kommen - är det min tur att offras för min åsikt och leverne? Precis som jesus. Så vackert. Offra sig för svenska folket. Jag känner röken fyllas i mina lungor och plötsligt slår det mig - vad fan håller jag på med? Här sitter jag och tänker att jag brinner upp - när jag har en utredning att skriva? Varför inte göra ditt jobb, Dennis? Fucker.

Har tänt ett ljus för att celebrera att december är kommen - bara för att få något annat att tänka på för en stund.




om är jag
detta att vill flyga
flyga forever




Denky "biffen" Dänk

1 dec. 2008















Idag ska jag träna med major Rosén. Vi ska till gymmet på simhallen och biffa till oss.
(Bild till vänster: biff med kål och potatisgratäng)

Jag kommer kunna lyfta hela jordklotet när jag är klar, kanske till och med hela universum.

Jag gick och tog en medarbetares rolexklocka idag. "du har lön, ge mig den" sa jag och slet den till mig för att ha på mitt skrivbord.


Denky "biffen" Dänk

(sidan visas bäst i 1024 upplösning.. om ni inte har det missar ni massa jävla kul som är här)

30 nov. 2008

Första söndagen i advent

Det är söndag, vilket innebär att det är december imorgon. En månad full av längtan, ljus - men också mörker. Längtan inför jul, det nya året, sommaren. Ljus - alla fönster och bort är fulla av ljus. Mörker - det blir mörkt jätte tidigt på dagarna.

Jag har äntligen köpt färdigt julklapparna.. Okej.. jag hade bara 1 jag skulle köpa, men ändå. (jag köpte den inte, jag skickade bud med mamma).. Resten av julklapparna köper min syster åt mig så sätter jag in pengar på hennes konto.. Fy en sån hemsk människa jag känner mig som.. Jag kommer sitta där och se lika förvånad ut så fort folket kommer för att tacka för julklapparna.. "ja just det, vad var det nu du fick?"*försöker se lite smådement ut*

Idag vart det första advent - grattis alla människor. Jag firade min advent med att gå ut på julskyltning och lägga alla mina besparingar på mig själv. Köpte en vinterjacka (hoppas jag) och en chokladkalender. Med facit från föregående år så kommer min kalender vara slut om... ungefär 25 minuter.

Jag har bestämt mig för att inte följa julkalendern i år. Har inte sett på julkalender sedan pelle svanslös. Året efter var så dåligt så jag slutade titta på SVT at all. Jag var ung, förväntansfull och blev sviken av svenska statens television. Där rök även hoppet om att någonsin få tillbaks den gamla julen och allt det innebär.

Den kommande veckan ska jag nog försöka ta tag i livet som jag inte ritkgit hunnit ta tag i än. Ska någon av dagarna till simhallen och träna. Förhoppningsvis. Sen ska jag kompa piano på antons låt på musiken på onsdag, piss och blä. Sen på torsdag ska jag till bästa Caroline i det inte alls lika bästa korsberga. (korsberga utanför vetlanda, inte tidaholm). I helgen blir det dessutom maskerad. och på söndag är det andra advent och vi är genast en vecka närmre jul, det nya året och sommaren.

Färdigtänkt

She's got a hold on me
Denky Dänk


-----

Uppdatering av önskelista julen 2008:
- en ny glödlampa till min skrivbordslampa, för anton hade sönder den förut.
- avslutat medlemskap på aqua mera, för jag går inte dit ändå
- en penna som skriver allt man tänker så man slipper skriva själv
På lördag vankas det maskerad, det ska bli hipp och skoj och allt så där.



Denky Dänk