19 mars 2009

Köttbullar

Jag håller på att göra köttbullar. Hade de gått i en köttbulle-skola hade de förmodligen fått gå i köttbulle-särklassen. De är fyrkantiga, trekantiga - ja, allt utom runda. MEN, trots det smakar de underbart. DET ÄR INSIDAN SOM RÄKNAS, hi hi fnizz. (Så politiskt korrekt så jag kräks)

18 mars 2009

Herrens vägar äro outgrundliga

15 mars 2009

En alldeles vanlig födelsedag

Vad är den för en dag? Vad gr det för en dag? Ne jdet är ingen vanlig dag för det är pappas födelsedag hurra hurra hurraaaa

Min far fyller hela 54 år idag. "28" fyller han skämtsamt i och hans eget skratt fyller alla vrår i lägenheten. Vi sympatiskrattar lite, klappar pappa på axeln och säger "du är så himla rolig pappa". Sedan utbyts det likvärdiga skämt och skratt i tio minuter (vi barn letar flyktvägar) för att sedan skingra oss och "låta" pappa duka färdigt. Eftersom lägenheten är liten flydde vi alla 4 barn + pappas särbo in på sovrummet och andades ut. "Dessa skämt måste få ett stopp" menade vi. Utanför dörren hör vi pappa vissla och gnola på nån påhittad melodi "tänk att man är 28 år idag, förra året var man 29, man blir ynge och yngre varje dag efter 40" och skrattar samtidigt som han låtsasskålar tomma champagneglas mot varandra. "ojsan, du gick visst i pension, för du är så GAMMAL!" skrattade han när ett glas gick sönder. Vi inne i sovrummet håller p åatt långsamt kvävas - både av syrebrist, men också av pappas dåliga skämt och sjukliga eufori.

Väl ute vid fikat håller vi stämningen över pinsamhetsnivån. Vi pratar om melodifestivalen. "Caroline av ugglas är så GAMMAL, men itne jaaaag", argumenterade pappa och vi fyllde i med några sympatiskratt och klappade honom på axeln. Vi andra diskuterade kring huruvida Marlena har kompetens att slå i eurovision eller inte. Pappa muttrade nåt om att Marlena minsann och var gammal.

Sedan var det dags för tårtan. Den jävla tårtan. Pappas gammelskämt haglar in på en rekord-kort (men känns som en evighet) timma. "Det är gammalt, den är gammal, dittan och dattan och gammalt hit och gammalt dit. " "kanske grädden är gammal, höhöhö" "kanske marsipanen är gammal, höhöhö" "men inte jaaaag" satt han som ett litet barn när han skar upp första biten och kastade sig på rosen. För att med all säkerhet inte missa rosen skar han ur en fyrkant mitt i tårtan som han sedan lyfte ut och råkar tappa rakt på sina kläder "se på mig! jag är som ett litet barn, hohoho, yngre ch yngre", och för att illustrera satt han och kladade med grädden på allt han kom åt. Vi sympatiskrattade och klappade honom på axeln. Sen gick vi hem.

Denky Dänk