4 mars 2009

Namn och Dreamhack

Jag läste precis att världens största inomhusLAN Dreamhack skall vara i Göteborg iår. Förut har det varit i Jönköping. Vi får väl se hur många ungdomar som stryker med detta året av sömnbrist och överkonsumtion av redbull.

Jag läser vidare och det står att det finns 170 namn som bärs av både män som kvinnor. Hen-namn kallas det tydligen. Här kommer listan med de populäraste henomnamnen:
Adan, Alex, Angel, Ara, Ariel, Bent, Bojan, Charlie, Chris, Claude, Connie, Dana, Darin, Deniz, Dung, Eli, Elia, Ellis, Elmi, Enis, Farah, Gaby, Helle, Hoa, Ingar, Inge, Ingel, Isa, Jackie, Jamie, Jean, Joan, Jona, Joy, Kay, Kim, Kiran, Kit, Knif, Lee, Lin, Lo, Louis, Love, Mattis, Mika, Mio, Nicola, Nor, Patrice, Pell, Raja, Robin, Ronny, Sam, Sandy, Sanny, Sasha, Sol, Sonny, Sun, Tiger, Tintin, Toni, Torild, Valentine, Vide, Vilde, Willy.

1. Vem är så dum i huvudet att de döper sin dotter till Ronny eller Conny?
2. Vem är så dum att de döper sin son till Ariel, Gaby eller Angel?
3. Tydligen är Deniz både flick och pojknamn. Frågan är då om Deniz är en variant av Dennis eller Denise? Så då är följdfrågan - är mitt egna namn ett henomnamn - och i så fall, är jag en henom?

Man skall även göra om almanackan och ta bort namnet Regina - för att göra plats åt Fatima och Kevin. Regina tar man bort, men inte Adolfina eller Ågot eller Anselm. Regina är ett mycket mer populärt (och finare namn) än både Ågot eller Anselm.

Och det är vetenskapligt bevisat att det är mammorna som får sista ordet i vad deras barn ska heta. Jävla tyranner. Vi män har aldrig nåt att säga till om längre.

Bye bye

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar