5 aug. 2008

Baka

Idag är en himla bra dag. Huslig och spontan som jag är täkte jag baka en sockerkaka elelr dylikt.
Letade fram allehanda ingredienser (tänkte improvisera, som jag alltid gör i köket),
Först fanns inget vetemjöl, nähe, då tog jag havregryn istället. Sen fanns inget bakpulver - då tog jag bikarbonat istället, sen fanns inget vaniljsocker - då tog jag extra mycket vanligt socker istället (socker som socker), till slut fanns inget fast margarin så jag tog milda flytande. Mums!

Jag blandade alla ingredienser med inlevelse och glädje, oj vad kul jag ahde det i köket. Men... hur bakar man en riktig socker kaka? Ska man kavla smeten? Ska man knåda den tills den är fast? Ska man låta den jäsa? Som sagt så imprioviserade jag den och knådade den tills den blev fast som en tonårs-skjärt och lät den jäsa i cirkus en timma.

När jag låtit den jäsa skulle jag lägga i den i en form.. Men var är formarna? jag letade och letade, till slut hittade jag någit som liknade en hundskål (som mycket troligt är en hundskål) i plåt som jag lade ner den nu mer stenhårda grynbollen i och skuffade in i ugnen.

Resultatet blev att bikarbonaten fick hela degen att implodera och allt brändes inne i ugnen. Jag ska aldrig mer baka.

2 kommentarer:

  1. Sluta genast med dom där dumheterna, baka,,,,,, Jag kommer ihåg en gång i min ungdom då jag skulle vara hemma själv en vecka. Efter att ha kokat pyttipanna så slutade jag göra mat, det smakade djävligt illa kan jag tala om. jag gör fortfarande inte mat. / Leffe

    SvaraRadera
  2. han ljuger, han är grillkung!

    SvaraRadera